top of page

Autentický zážitok z kurzu Tantra masáže (Milan)

V prvom rade by som vám chcel veľmi pekne poďakovať za vytvorenie takého nevšedného a výnimočného kurzu, ako aj za možnosť zúčastniť sa na ňom.

Aj napriek tomu, že sme sa učili vypnúť hlavu a užívať si krásu prítomného okamihu, musím sa priznať, že od nedele sa mi naopak hlava nezastavila. V kuse mi v nej víri množstvo myšlienok súvisiacich s kurzom, ako aj s informáciami a zážitkami, ktoré som tam získal. Pravdupovediac sa mi v tých myšlienkach nepodarilo ešte urobiť poriadok, aby som vedel jednoducho odpovedať, čo mi vlastne škola priniesla.

S určitosťou môžem povedať, že sa mi potvrdilo, že rozvíjanie duchovnej vrátane sexuálnej stránky života mi v živote veľmi chýbalo. Zásadná je pre mňa osobne, okrem iného, ukážka iného pohľadu na sexualitu ako takú, teda že sa nejedná čisto o uspokojovanie fyziologických potrieb. Čo mi už pravdupovediac prestalo dávať zmysel, v dôsledku čoho som aj napriek relatívne mladému veku strácal sexuálnu túžbu a chuť. Ale je to oveľa viac. Aj napriek tomu, že sa jednalo o veľmi malú a krátku ukážku tohto iného pohľadu, s určitosťou môžem povedať, že by som chcel túto svoju stránku a pohľad začať rozvíjať a už teraz sa neviem dočkať, čo všetko sa ešte v tejto oblasti dozviem a zažijem.

Z technického hľadiska musím uznať, že škola je naozaj prepracovaná a každá, aj na prvý pohľad zbytočná aktivita, mi spätne dáva zmysel. Ako príklad môžem uviesť otázky ohľadom toho, čo sme pri jednotlivých častiach masáže pociťovali (či už ako masirovaný alebo ako masirujuci). Aj napriek tomu, že sa mi to v danom okamihu moc nepáčilo, lebo veľmi nerád hovorím o svojich pocitoch, musím uznať, že to bolo veľmi dôležitou súčasťou celej výuky. Nakoľko ma to donútilo naozaj sa zamyslieť a priznať sám sebe, čo som v danom okamihu pociťoval.

Z hľadiska personálneho obsadenia kurzu som veľmi spokojný s tvojim ako aj Mariankynim prístupom. Zároveň som vďačný za to, že sa na školení zúčastnili presne tie osoby, ktoré sa na ňom zúčastnili. Vďaka čomu pokojnú a bezpečnú atmosféru nenarúšal žiadny rušivý element, ktorý by nám ostatným znemožnil odniesť si zo školenia to, čo sme si z neho odniesť mali. Týmto im posielam pozdrav a poďakovanie za spoločné chvíle.


Ako som písal vyššie, nemám ešte v tejto súvislosti v hlave úplne upratané, avšak už teraz aj po opadnutí prvotných emócií môžem s určitosťou povedať, že by som sa chcel naučiť v tejto oblasti viac, aby som mohol tento započatý transformačný proces rozvinúť ďalej. Ak by bola možnosť, rád by som sa preto prihlásil na pokračovanie školy v prvom stupni.

Ešte raz ďakujem za všetko. Prajem krásny deň plný úžasných okamihov.


Autentický zážitok z kurzu Tantra masáže



161 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page