top of page

Mýty o tantre a dotykoch

Tantra. Tajomná aj neznáma. Každý si myslí, že vie, o čo ide, a každý si predstaví niečo iné. Niektorí ľudia sa boja, že nie je dosť duchovná. Iní sa boja, že sa ich bude počas tantra masáže niekto nevhodne dotýkať. Ako to teda je?


Najčastejšie mýty o tantre a dotykoch rozoberieme na nasledujúcich riadkoch.


Chcela by som skúsiť tantra masáž, ale nechcem, aby sa ma masér dotýkal v intímnych oblastiach.


Je úplne v poriadku, ak sa niekto rozhodne masáž intimít vynechať.

Je dobré, ak zvážime, kto a ako sa nás bude dotýkať. Aký dotyk je pre nás príjemný a aký je už za našimi hranicami. Skutočný tantrický dotyk je liečivý a otvára dvere k potešeniu, aj ku kozmickému poznaniu. Pomáha prehĺbiť jednotvárne milovanie.


Tantra masáž zahŕňa štandardne aj masáž pohlavných orgánov, ale nie je to podmienkou. S každým klientom aj klientkou si pred masážou na chvíľu sadneme a spýtame sa na jeho očakávania. Pre ženy je vstup do intímnej zóny citlivejší ako pre mužov a niektoré si na prvej masáži neprajú dotyk na intímnych miestach. To je samozrejme v poriadku.


Tantra masáž berie do úvahy telo aj dušu klienta, ktoré sa uvoľňujú a uzdravujú nielen dotykom, ale aj postojom maséra. Ten k nim pristupuje ako k posvätným. Tempo aj rytmus tantra masáže sú zároveň poskladané tak, aby potešili všetky zmysly a partie na tele. Cez vôňu, jemné pohladenie, uzemňujúci dotyk, aj teplo.



Neviem si predstaviť, že sa ma na intímnych partiách dotýka niekto cudzí. Príde mi to nechutné.


Na tento pocit a postoj máte samozrejme právo. Niekto má pocit, že sexualita je vyhradená iba partnerom a je to v poriadku. Ale ak si chcete rozšíriť obzory, chceli by sme Vám predstaviť aj iný pohľad, ktorý Vám pomôže vystúpiť z komfortnej zóny.


Pohlavné orgány sú normálnou súčasťou tela. Tak ako iné orgány si zaslúžia našu starostlivosť a pozornosť.

To, že robíme také veľké rozdiely medzi pohlavnými orgánmi a inými časťami tela je dané pokrúteným vnímaním sexuality.


Zoberme si napríklad, že mužské aj ženské pohlavné ústroje sú základom väčšiny oplzlých nadávok. A pritom iba zo spojenia buniek, ktoré vyprodukujú naše pohlavné orgány môže vzniknúť dieťa. A spojenie týchto pohlavných orgánov pri milovaní nám môže sprostredkovať potešenie a pozdvihnutie do nebývalých výšin. 


Ak sa nám zdá, že dotýkať sa pohlavných orgánov je nechutné, znamená to, že ich považujeme za nechutné. Ale potom považujeme za nechutných aj samých seba, pretože len vďaka tým istým pohlavným orgánom sme vznikli aj my sami. Aký to paradox. 


My v Savitryi sa snažíme pristupovať k sexualite s úctou a bázňou a vrátiť jej posvätné miesto. Uvedomujeme si, že náš prístup môže pomôcť klientom dívať sa na ich pohlavné orgány s úctou. Tým klienti automaticky prehlbujú svoje prežívanie sexuality a milovania.





Aký je rozdiel medzi tantra masážou a erotickú službou?


Veľký. Erotická služba má za cieľ uspokojiť klienta prostredníctvom vyvrcholenia a ejakulácie. Oproti tomu tantrická masáž sa nezameriava prvoplánovo na vyvrcholenie, ale skôr na celkové prežívanie sexuality a vlastného tela. K vyvrcholeniu môže prísť.


Kvalitná tantra masáž čerpá zo starovekého učenia o svete a človeku, vďaka čomu sa človeku otvárajú širšie možnosti poznania a slasti, ako len klasické vybitie sa pri erotickej službe. 


Žiaľ často sa stáva, že erotické služby si dávajú vzletné názvy ako tantra masáž. Keďže im to legislatíva dovoľuje, môžu to robiť. Avšak z hľadiska starobylého učenia tantry sú to dve absolútne rozdielne veci. My v salóne Savytryi ponúkame celostnú masáž, ktorá sa dotkne nielen tela, ale aj ducha.


Na záver už len poznamenám, že dotyk je liečivý. Ak máme strach z dotyku, alebo z pozornosti venovanej intímnym miestam, môžeme mať problém sa uspokojivo milovať. Pretože tento problém majú najmä ženy, v našom štúdiu ponúkame aj špeciálnu tantrickú terapiu pre ženy.


Pre www.tantrasavitryi.sk napísala Lucia Petrovičová, 12.9.2020

108 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page