top of page

Popis tantra masáže

Tajomstvo tantra salónu


Aké techniky sa pri tantrickej masáži používajú nemožno povedať jednoznačne. Je to tajomstvo každého tantrického salónu, školy tantrických masáží i jednotlivých tantra masérov. Súčasťou každej tantrickej masáže je uvítací rituál, relaxačná časť masáže, masáž intimít, prípadne rozvádzanie sexuálnej energie do tela, zakončenie masáže. Pri tantrickej masáži sa zvyčajne používa olej, ale nie je to nutné.


Základom k uvoľneniu tela sú bežné masérske techniky – thajské masáže, indické masáže, relaxačné masáže atď. Prvoradé je, aby človek bol dotykmi masérov čo najrýchlejšie a najúspešnejšie zrelaxovaný.


Každý kúsok tela by mal mať aspoň na chvíľu v masérovej pozornosti. Iba uvoľneným telom môže pretekať viac životnej energie.



Účinky tantra masáže


Tantrická masáž slúži k:

- úplnému uvoľneniu tela i na miestach, ktorým sa bežné masáže nevenujú (oblasť panvového dna, vonkajšie pohlavné orgány, triesla, vnútorné pohlavné orgány, zadok, kostrč, prsia),

- uvoľnenie psychiky,

- uvoľnenie emócií,

- získanie bližšieho vzťahu k svojmu telu,

- získanie zvýšenej vnímavosti voči sebe,

- zvýšené využitie životnej (čiže kundalini) energie,

- možnosť zažitia doteraz nepoznaných stavov tela i duše,

- možnosť odstránenia fyzických, psychických, emočných blokov.


Tantrická masáž intímnych oblastí


Masáž intimít sa vykonáva zostavou dotykov od jemných po energické. Tieto zostavy dotykov sú tiež tajomstvom a jednotlivé salóny majú svoje spôsoby práce s intimitami ľudí. Opäť je však podstatné venovať maximálnu pozornosť každému dotyku a každému miestu. Pri vonkajších aj vnútorných pohlavných orgánoch.


V priebehu tantrickej masáže sa nabudzuje energia, rozvádza sa do tela, necháva sa zmierniť a znovu sa nabudzuje. Takto sa energetizuje organizmus. Masér/ka vedie muža/ženu k tomu, aby uvoľnene dýchal, hýbal hlavou, panvou, vydával zvuky. Čím uvoľnenejší je človek, tým lepšie prúdi životná sila telom.


Počas tantrickej masáže môže i nemusí dôjsť k ejakulácii, môže i nemusí prebehnúť orgazmus, človek môže i nemusí byť vzrušený. Nie je tu žiadny z cieľov, ktoré túžime bežne dosahovať. Je tu len ľudská bytosť, ktorá žije svoj život a vníma seba samého.


Vnútorné aspekty tantrickej masáže


Tak to boli vonkajšie aspekty tantra masáže. Teraz sa pozrieme pod povrch.



Za kvalitnou tantrickou masážou je:

- schopnosť masérky/maséra byť počas masáže v meditatívnom stave (stav mysle bez myšlienok),

- schopnosť byť energeticky spojený s klientom (preciťovať jeho potreby, intuitívne na ne reagovať, byť s ním ako jedno telo, jedna duša),

- schopnosť láskyplne a s otvoreným srdcom prijímať masírovaného človeka,

- schopnosť láskavého a istého dotyku,

- schopnosť odovzdať sa procesu tantra masáže.


Keď masírovaný človek pocíti bezpečie, úplné prijatie a laskajúce dotyky, jeho telo i duša sú zahrnuté neobmedzeným množstvom lásky. Nie je potrebné nič konať, stačí len prijímať. Dochádza k hlbokému ozdravnému procesu celej ľudskej bytosti.


A to je esencia tantrickej masáže – prijatie, odovzdanie, dotyk, meditácia, nevinnosť.

V našom bežnom živote takmer neprežívame úplné prijatie, nemáme toľko dotykov a pohladení, koľko si prajeme. O neuveriteľnej sile dotyku, spolucíteniu, nevinnosti, meditácie a pocitoch masérky pri tantra masáži si budeme hovoriť niekedy nabudúce.


Prajem vám nádherné zážitky s našimi masážami, Xenyie Suhayila Komers, 19. 4. 2019













Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page