top of page

Poznáte život meniace techniky na uzdravenie sexuality, partnerských vzťahov a osamelosti?

Mnoho ľudí sa cíti osamelo. Nezáleží pritom, či sú v nejakom vzťahu, alebo či sú sami. Poznáte život meniace techniky na uzdravenie sexuality?



Samota versus osamelosť


Samota nie je nič „zlé“. Samota má v živote svoje miesto a je veľmi dôležitá. Vďaka samote sa dokážeme ponárať hlbšie do seba, pracovať na sebe a viac chápať seba i druhých. Aj vďaka tomu potom dokážeme mať kvalitnejšie vzťahy a radostnejší život. Prínosnejší pre všetkých ostatných. Dokážeme ľahšie cítiť naše prepojenie so všetkým ostatným.


Osamelosť a vzťahy


No osamelosť je o niečom inom. Je o pocite oddelenosti, veľakrát spojeným s pocitom strachu, bezmocnosti, nepochopenia.


Dôvody pocitu osamelosti vo vzťahoch


Je paradoxné, že osamelosť zažíva množstvo ľudí najmä vo svojich partnerských vzťahoch. Nie je to len tým, že mnohokrát nevieme, ako budovať šťastné partnerské vzťahy založené na láske. Častejšie budujeme vzťahy založené na strachu. Býva to aj kvôli tomu, že sa v našich vzťahoch zabúdame venovať skutočnej intimite, pocitom blízkosti, pochopenia a záujmu o druhého.


Vzťahy veľakrát vnímame len ako prostriedok na rozkoš, uvoľnenie či zábavu. Viac berieme ako dávame.


“Ejakulácia nie je orgazmus. Orgazmus je stav, keď prestanete cítiť telo ako hmotu; vibrujete ako energia, elektrina.” Osho.


A zabúdame na to aj v sexuálnej rovine. Zabudli sme, ako sa môžeme s partnerom skutočne prepojiť. Nevieme sa ho poriadne ani dotýkať. Robíme to tak akosi sebecky, chtíčovo a pudovo.


Povrchné vzťahy


Veľakrát vnímame povrchne aj sami seba a svojich partnerov. Napriek pochopiteľným historickým dôvodom s tým môžeme niečo urobiť.



Pohodlná povrchnosť


Povrchnosť je pohodlná a automatická. Netreba spraviť nič navyše. Stačí sa na niečo pozrieť a automaticky povrchne vnímať. Farbu, veľkosť, estetiku či prípadné hodnotenie. Povrchné hodnotenie býva navyše veľakrát prísne dualitné.


Ísť do hĺbky, to si už vyžaduje nejakú „prácu“ navyše. Či už len dať si čas na zamyslenie, zastavenie sa, vcítenie sa do druhých osôb, alebo komplexnú prácu na sebe. Tá vyžaduje aj prehlbovanie vlastného vnímania.



Prečo ísť do hĺbky v partnerských vzťahoch?


Ísť do hĺbky, nám môže pomôcť spracovať či transformovať nielen pocity osamelosti, ale aj kvalitu našich vzťahov a celého života. Vďaka tomu môžeme v našich vzťahoch a životoch zažívať stále viac skutočnej lásky, radosti, šťastia a naplnenia.


Ako ísť do hĺbky a ako uzdraviť naše partnerské vzťahy a sexualitu?

  • Vzájomným pochopením našich túžob, strachov, pudovosti.

  • Vyčistením rôznych blokov, programov či obmedzení.

  • Naplnením čistou energiou a uzdravením našej sexuality.

  • Vedomým dotykom, skutočnou blízkosťou a záujmom o partnera.

Okrem bežného štúdia a čítania kníh si môžeme pomôcť oveľa efektívnejšími technikami.


Techniky na uzdravenie sexuality a partnerských vzťahov


Napríklad, vďaka funkčným meditáciám si môžeme vyčistiť podvedomie, vnímanie a naprogramovanie sexuality a vzťahov. Vďaka ním môžeme tiež oveľa viac chápať samých seba či druhých. Takisto môžeme s takýmito silnými meditáciami načerpať do svojich životov množstvo sily a energie. A žiť tak s väčšou ľahkosťou, pohodou a vyrovnanosťou.

Naše vzťahy nám tak potom môžu do života prinášať stále viac radosti a naplnenia.


Tantra a vedomý dotyk ako prostriedok na zvedomovanie sexuality


„Sex bez lásky je iba bezvýznamná vec. Nejde do hĺbky. Energia sa pohybuje, ale v priamke – kruh nie je vytvorený. Až keď sa kruh vytvorí, stanete sa jedným – skôr nie. Sexuálny akt je veľmi ľahký, akt lásky je komplexnejší. Sexuálny akt je iba fyzický – dve energie sa stretnú a vyčerpajú. Preto, keď je vzťah obmedzený na sex, skôr alebo neskôr sa budete cítiť frustrovaní: márnite energiu a nič nezískavate.“

Osho



Na zvedomovanie sexuality a partnerských vzťahov môže niekomu pomáhať aj skutočná tantra, ktorá učí zvládať sexualitu a ovládať sexuálnu energiu. S tantrou sa môžeme naučiť „kúzlu“ vedomého dotyku, skutočnej blízkosti, záujmu o partnera či bytostnému spojeniu s ním. Namiesto toho, aby vzťahy, sexuálna energia a pudovosť ovládala nás a naše životy, ich môžeme potom postupne zvládať a kultivovať. Nemusíme byť ich otrokmi.


Každému vyhovuje iný spôsob práce na sebe. Dôležité je, ísť do hĺbky a hlavne pracovať na sebe.


Blog pre www.tantrasavitryi.sk napísal Martin Balko z www.poctiveseo.sk, dňa 15. 4. 2019

175 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page