top of page

Prečo tantra pre ženy?

  • Chcete život zažiť, vychutnať si ho, realizovať sa, byť naplnené a šťastné?

  • Vo vzťahoch hľadáte radosť, dôveru, oddanosť a intimitu?

  • Túžite po harmonickom spolužití, kde sa s partnerom vzájomne podporujete a rastiete?

  • Chcete zažívať lásku, rešpekt, uznanie a inšpiráciu?

  • Prajete si užívať milovanie, orgazmy, vzrušenie?

Získali ste informácie a zručnosti, ako na to všetko v hodinách biológie, sexuálnej či etickej výchovy?  Alebo v rodine?


Záleží na tom, kde ste sa narodili a či boli vaši rodičia k danej téme otvorení. A škola? V bežnom prípade, sexuálna výchova trvá asi pol dňa. Celá prednáška je obvykle zameraná na menštruáciu, ako používať kondóm, spomenú pár slov o sexuálnych chorobách. A to, že ak budeme mať sex pred manželstvom, riskujeme nechcené tehotenstvo, čo môže zničiť celý náš život. 



Po takej prednáške sa môže mladá dospievajúca žena cítiť zmätenejšia, ako pred ňou. S jedným ďalším odkazom, že sex je nebezpečný a nemravný. 

Našťastie dnes, sex je v on line svete menej tabu a veľa informácií nájdeme na internete. Avšak stále chýbajú základné fakty. Ako komunikovať pri sexe, ako si určiť hranice, že sex je aj o potešení a objavovaní, že seba-potešenie je úplne v poriadku. Vedomosti, ktoré si osvojíme v detstve alebo v puberte si potom prenášame do dospelých vzťahov. 


Veľakrát  nás v rodine získané skúsenosti a vzorce správania obmedzujú v schopnosti vlastného prežívania. Znalosti  a praktizovanie tantry sú skvelým nástrojom k spoznaniu vlastnej sexuality, tvorivosti, túžob.


Učenie tantry presahuje  sexualitu. Tantra pre ženy je cestou poznávania, liečenie a rozvíjanie seba ako ženy. Prepája nás so zdrojom našej sily a životnej energie, podporuje našu ženskosť.


Ktoré informácie a skúsenosti zažijete pri tantre? 

  • Za moje telo sa nemusím hanbiť.

  • Moje telo je môj chrám lásky.

  • Cítim energiu a vitalitu mojho tela.

  • Prejavujem a užívam si moje telo a jeho pocity

Tantra je cestou k celistvosti. Najmä pre nás ženy to znamená vziať si späť svoje telo. Často žijeme oddelené od svojho tela, od zdroja našej živosti, sily a radosti. Umenie tantry nás vedie k:

  • spojeniu duše a tela,

  • uctívaniu svojho ženského tela,

  • radosti z jedinečnej podoby tela,

  • Intímná masáž alebo masturbácia je najlepším nástrojom na spoznávanie vlastného tela.

Je to spôsob, ako sa napojiť na seba samú, vedieť sa lepšie starať o svoj chrám a nadobudnúť vlastníctvo nad vlastným telom. Vďaka tomu si vieme lepšie určiť hranice.


Náš vzťah k vlastnej zmyselnosti a sexualite sa riadi posolstvami, ktoré sme prijali od svojich rodičov, partnerov, spoločnosti. Je ovplyvnený našimi minulými zážitkami a tiež dvoma tisíckami rokov obmedzovanie ženskej sexuálnej sily. Pomocou tantry  očisťujeme našu ženskú sexualitu od nánosov minulosti, aby sme oslobodili jej jedinečný potenciál. Objavujeme nevinnosť, krásu a posvätnosť sexuality.

  • Môžem si nastaviť hranice.

Hranice vytvárajú zdravý vzťah a bezpečný priestor, v ktorom sa môžem uvoľniť. Môžem kedykoľvek povedať NIE, je to v poriadku, MOŽNO znamená NIE.
Keď hovorím NIE, hovorím tým ANO sama sebe.

Takéto NIE je odpoveďou tela a vychádza inštinktívne z brucha, alebo z jóni. Nie z hlavy alebo zo srdca. NIE vie hovoriť telo hýčkané a vážené svojou majiteľkou. Telo, ktore má dostatok času, aby mohlo cítiť svoje hlboké pocity. Telo, ktore má dostatok pozornosti, ktorá jeho pocity vníma a podľa nich sa aj riadi. Tá dokáže zachytiť jeho signály a dovolí im prejsť cez srdce a hlavu až do prejavu.

Vždy mám nárok na dostatečné množstvo času, na precítenie svojho tela, srdca a mysle. A tak prichádza moj súhlas alebo odmietnutie.

  • Môžem dať súhlas alebo nesúhlas.

Súhlas je, keď všetky strany (terapeut, lektor, klient, účastníci kurzu) povedia dobrovoľne a vedome áno alebo nie pri tantra masáži, terapii, výuke. Túto komunikačnú skúsenosť potom využijete pri  akémkoľvek druhu sexuálnej interakcie.

  • Kontext sexuality v našej kultúre je skreslený

a online médiá veľmi často poskytujú nepravdivý obraz ľudí a ich sexuality. Porno nezahŕňa lásku ani komunikáciu, je skôr o mechanike a nezdravom spojení. Sex sa vo vzťahoch veľmi skoro stáva mechanickou rutinou. Je to veľká škoda. Pri milovaní sme, ako ľudské bytosti, schopní využívať obrovský potenciál  sexuálnej/životnej energie.


Tu je zkrátený príbeh jednej krásnej ženy, ktorá ku mne chodila na tantrické terapie. Vierka mi pri terapii popísala svoj smútok z prázdneho sexu.


"Po všemocnej energii, ktorá by cez ňu tryskala do celého vesmíru, nebolo ani pamiatky. Začala si myslieť, že vlastne nič tak úžasného neexistuje, že to sú len jej fantázie, v ktorých sa utápala hnaná svojimi predstavami a úryvkami z kníh. Sex so svojím partnerom mala rada. Tešila sa na vzrušenie a myslela si, že prežíva lásku.


Nuda a stereotyp však čoskoro vstúpili medzi nich. Pokusy o záchranu cez dráždivé spodné prádlo, nový parfum, večeru pri sviečkach boli márne. Chuť a túžba mizli. Túlala sa po okolí svojho bydliska a premýšľala, čo je zle. Túžila po živočíšnom sexe, sexe v prírode. Túžila po prepojení so svojim milovaným cez srdcia a duše."

Podobné frustrujúce prežitky má mnoho žien. Je za nimi rozpad a degradácia partnerských vzťahov v celej dnešnej spoločnosti. Zabúdame, ako milovať. Niekomu to vadí a niekto sa prispôsobí.

Vierka svoje hľadanie však nevzdala. Najskôr pocítila prírodné energie. Energiu lesa, energiu rieky, stromu i byliny. Uvedomila si, že aj sexuálne vzrušenie a milostné spojenie je prúdením veľmi mocnej energie. Priala si ju rozvíjať a spoznávať. Priala si rozvíjať a poznávať seba samú. A tak jej cesta sebapoznania doviedla ku mne.


Nakoniec našla silu opustiť nefunkčný vzťah. Po čase jej obrovská túžba pomohla pritiahnuť do svojho života ďalšieho muža. Nechcel Vierku len využiť, miloval ju celým svojím srdcom. Spolu poznávali mystické sexuální zážitky. Vierka je teraz šťastná.

Veľa dnešných žien trpí nedostatkom milovania v ich ženskej energii. Čo sa prejavuje okrem iného zhoršenou psychikou, padaním vlasov, ženskými problémami, migrénami. A tiež odmietaním sexu so svojim partnerom.

  • Rada by som rozumela svojej anatómii!

Každé telo, stvorené prírodou, je krásné vo svojej originalite. Aj každý penis alebo vulva je iná, zdravá, normálna, jedinečná a krásna. POSVATNÉ LONO, POSVATNÁ JÓNI.


Ženské lono je kolískou života, zdrojom ženskej múdrosti a intuície. Jóni – ženské lono - brána života - je pre ženy zdrojom vitality a potešenia. Rôzne zranenia však môžu viesť k znecitliveniu a strate kontaktu so svojím lonom aj ženstvom.


Láskyplným spôsobom budeme (znovu)objavovať a prehlbovať kontakt so svojimi ženskými klenotmi, učit sa o posvätnosti ženského tela. Keď sme spojené so svojim lonom a svou jóni, sme pevne zakotvené vo svojej ženskej sile. Vtedy môžeme žít svůj život vášnivo a naplno.


Pre ženu 


U žien je najprv potrebné dôkladne uvoľniť telo a otvoriť oblasť srdca, aby sa naozaj uvoľnili do intímneho zážitku. Ženy potrebujú spravidla oveľa viac času, než sa otvoria dotyku na pohlavie. Celkom prirodzene potrebujú získať dôveru. Ženské telo má navyše iný rytmus prúdenia energie ako mužské. Pozorná, láskyplná masáž intímnych partií ženy pomáha zvýšiť citlivosť vo vagíne aj v tele, a spoznať silu i hĺbku vlastnej sexuality.


Aj ženy, ktoré si o sebe mysleli, že sú necitlivé, že s nimi niečo nie je v poriadku, alebo nikdy v živote nezažili orgazmus, môžu vďaka celostnej zmyselnej masáži odhaliť netušené roviny radosti a rozkoše. Pre ženy je tantra masáž tiež bránou k prijatiu a uvoľneniu zadržiavaných emócií, ktoré boli potlačené z dôvodu, že sa „nehodia“ a sú „nepatričné“, alebo tak silné, že je „lepšie“ je necítiť. Avšak potlačené emócie uzatvárajú aj bránu k sexualite a telesnej radosti a láske.

Tantra  masáž pre ženy predstavuje špecifický smer tantry. Ide o prebudenie

naozajstného, naplneného ženstva, jemnej ženskej energie a vitality. Ženské hodnoty sú láska, umenie, skutočné ľudské vzťahy, pohoda domova, skrášlenie umením. Žena je aj matkou, ochrankyňou, patrónkou domova, ženského láskyplného prijatia muža, žena je pestovateľku a liečiteľkou.


Objavujeme a posilňujeme ženský orgazmus, ako cestu ku krásnemu a láskyplnému životu. Ten ozdravuje pomocou tantrickej ženskej energie ostatné časti tela. Dotýkame sa aj veľkej skrytej sily uschovanej v ženských pohlavných orgánoch. Táto uvoľnená sila sa transformuje v lásku, ktorá svojimi vibráciami rezonuje s vesmírom.


S láskou Xényie


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page