top of page

Masáž k očisteniu a harmonizácii čakier

Masáž k očisteniu a harmonizácii čakier je jemná a bezpečná technika. Holistickí odborníci ju veľmi odporúčajú pre vyladenie životnej energie páry aj jednotlivcov


Existuje 7 hlavných čakier, sú umiestnené na dôležitých žľazách s vnútorným vylučovaním. Každá čakra zodpovedá na hmotnej úrovni určitým častiam tela, vnútorným orgánom a endokrinným žľazám. Týmto spôsobom sa myšlienky a pocity prenášajú na naše telo a na to, ako sa cítime. Masáž na očistenie a harmonizáciu čakier vám prispeje k tomu, aby ste sa cítili lepšie.


Keď dôjde k narušeniu toku životnej energie do orgánu alebo systému, je tým narušené jeho správne fungovanie. Terapeutické prístupy, ako je masáž, sú účinné pri zmiernení problémov v čakrách. Výsledkom je, že postihnutý orgán alebo systém sa obnoví do normálnej úrovne fungovania.



Symptómy blokovaných čakier


Zníženie toku energie v jednej alebo viacerých čakrách je všeobecne spôsobené nahromadením chronických negatívnych pocitov, ako je napr. strach. Pretože všetky vaše čakry pracujú spoločne, tak jedna zablokovaná čakra narúša fungovanie ostatných. V dôsledku toho sa môžu vyskytnúť psychologické a fyziologické problémy. Ako príklad použijeme vašu slnečnú čakru solar plexus, ktorá je zodpovedná za trávenie. Jej zablokovanie spôsobuje žalúdočné podráždenie, plynatosť alebo zápchu. Zatiaľ čo príznaky blokovanej čakry sú často fyzické, môžu vyplynúť aj z psychologických problémov, ako je nízke sebavedomie.


Výhody harmonizácie čakier


  • vyprázdnenie vašej mysle – odstránenie myšlienok, ktoré vás zaťažujú a trápia

  • vaša životná energia prúdi vitálnejšie

  • povzbudenie vašej chuti do života

  • zjemnenie vašich zmyslov, aby boli viac citlivé

  • odľahčí sa vaše telo

  • naštartovanie samoozdravného procesu vášho tela

  • vaše uvoľnenie bude pokračovať ešte ďalšie dni po masáži

Pre páry to znamená väčšie porozumenie pri komunikácii, lepšie milovanie, navýšenie láskyplných pocitov.


Čakry


Teória existencie čakier je založená aj na vedeckých poznatkoch o bioenergetike. Energia čakier sa veľmi podobá vibráciám molekúl vášho tela, ktoré pracujú približne 8 cyklov za sekundu. Čakry sa nachádzajú v strede tela, tri čakry pretínajú dĺžku chrbtice a spájajú miechu s endokrinnými a nervovými systémami.


V čakrách existujú dve formy elektrického prúdu: striedavý a jednosmerný. Striedavý čakrový prúd riadi výmenu energie vo vašom tele medzi nervovým systémom, mozgom a endokrinnými žľazami. Jednosmerný čakrový prúd, naopak, presahuje fyzické telo a je zodpovedný za výmenu energie medzi vami, vaším prostredím a inými ľuďmi.


Máme v tele 7 hlavných uzlov, a pretože sa pohybujú otáčaním okolo svojej osi, ako koliesko, dostali aj jednoduchý výstižný názov ČAKRA, z prastarého jazyka SANSKRIT. Výraz ČA znamená rotujúce a KRA znamená koleso.


Každá čakra má svoj vlastný názov, prenesený tiež zo sanskritu: múladhára, svádhišthána, manipúra, anáhata, višuddha, ádžňá a sahasrára.



Masáž na čistenie a harmonizáciu čakier


Masáž Harmonizácia čakier sa vykonáva masážnym olejom. Navyše je spojená s aromaterapiou a úžasnými účinkami kvalitných esencií Young Living, ktoré dokonale uvoľnia aj vaše zmysly. Ako čerešničku na torte zažijete účinky tibetskej misy a zvonkohry Koshi.


Každá čakra má fyzickú oblasť svojho pôsobenia, ktorá reaguje na masáž. Masáž sa vykonáva pomocou malého kruhového pohybu v smere hodinových ručičiek v oblasti zodpovedajúcej jednotlivým čakrám. Napríklad masáž spodnej časti brucha zodpovedá druhej čakre, ktorá je zodpovedná za tvorivosť a predstavivosť. Blokovanie tejto čakry spôsobuje ťažkosti s tvorivými zážitkami a abstraktným myslením. V sexuálnej oblasti ľudia nemajú radostné a hravé prežitky počas milovania.


Naša masáž Harmonizácia čakier je prvý a jednoduchý krok, ktorým sa môžete obdarovať, a tým naštartovať harmonizáciu vášho energetického a fyzického tela. A tiež si dopriať príjemný a bezpečný zážitok v páre.


Dôležité informácie


Masáž uvoľňuje blokované čakry, ale proces by sa mal dopĺňať s inými holistickými metódami. Meditácia, cvičenie, jedenie zdravej výživy, chodenie do prírody vám pomôžu zlepšiť tok energie prostredníctvom vašich čakier. Ak máte pocit zlyhania v kreativite, energii, nálade alebo v milostnom živote, zapojte sa do aktivít, ktoré vás povzbudzujú a bavia. Pre vaše vlastné potešenie doma vás masáž Harmonizácia čakier radi naučíme.


Prajem Vám príjemné zážitky s tantrou, Xenyie Suhayila Komers



182 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page