top of page

Čo je Tantra pre ženu?

Tantra z pohľadu ženy je holistický prístup k životu, sexualite a duchovnosti


Tantra Sávitryí rituály
Tantra Sávitryí rituály

Je to cesta, ktorá umožňuje ženám objaviť svoju vnútornú silu, autenticitu a plný potenciál. Tantra učí ženy, ako vnímať svoje telo, emócie a intuíciu ako súčasť svojej celistvosti a prepojenosti so svetom okolo nich. Tantra z pohľadu ženy je spirituálna cesta a životný štýl, ktorý ponúka holistický prístup k životu. Týmto spôsobom môže žena prehĺbiť svoju introspektívu, pochopiť svoje telo, myseľ a emócie a spojiť sa so svojou duchovnosťou. Tantra ju učí, ako transformovať svoje vnútorné a vonkajšie prežívanie, a tým dosiahnuť vyššie stavy vedomia.


Tantra pre ženy je o oslobodení sa od spoločenských očakávaní a stereotypov týkajúcich sa sexuality a ženskosti. Pomáha ženám objaviť a prijať svoju vlastnú sexualitu a telo bez hanby, viny alebo súdenia. Tantra podporuje sebaúctu, sebadôveru a sebausmerňovanie, umožňuje ženám prebudiť a rozvíjať svoju sexuálnu energiu, a to nielen vo fyzickom zmysle, ale aj ako zdroj kreativity, vitality a duchovného rozvoja.


Tantrické praktiky pre ženy zahŕňajú meditácie, dychové cvičenia, masáže, rituály a vizualizácie, ktoré pomáhajú ženám prebudiť a rozšíriť svoju životodarnú energiu, známu ako kundalíni. Tieto praktiky sú zamerané na prehĺbenie spojenia so svojím vnútorným ja, s partnerom a so všetkým živým okolo nich.


V rámci tantrických techník sa môžu ženy venovať aktívnym a tichým meditáciám, rôznym cvičeniam na uvoľňovanie emócií, masážam, tancu a práci s kundalíni energiou. Tantra tiež zahŕňa rituály, ktoré pomáhajú ženám uctievať a oceňovať svoje telo a ženskosť.


Tantra tiež podporuje rovnováhu a harmóniu medzi mužskými a ženskými energiami. Pomáha ženám objaviť a oceniť svoju ženskosť, intuíciu a jemnosť, zatiaľ čo sa učia integrovať a vyjadrovať aj svoje mužské kvality, ako je aktívna sila a odhodlanie.


Významným aspektom tantry je tiež práca s partnerom a vzťahmi (vzťahmi s rodinou, priateľmi, kolegami...). Podporuje hlbokú komunikáciu, intimitu a vzájomnú podporu vo vzťahoch. Učí ženy, ako vyjadrovať svoje potreby, nastaviť hranice, prijímanie aj darovanie lásky od partnera. Okrem toho tantra učí ženu, ako vnášať posvätnosť do svojich milostných vzťahov a prežívať intímnu blízkosť plnú lásky a uznania. Učí ju vyjadrovať svoje potreby a hranice s pochopením a rešpektom voči sebe a druhým. Tantra je teda nástrojom na sebapoznanie, akceptáciu a sebadôveru, čo pomáha žene oslobodiť sa od starých vzorcov a úloh a žiť autentický a plnohodnotný život.


Všetko v tantre je o prebúdzaní a rozvíjaní vedomia, o objavovaní hlbších hladín seba samých a o pripojení k vlastnej božskej podstate. Dôležité je však podotknúť, že tantra je individuálna cesta, a pre každú ženu môže mať rôzne významy a môže jej pomôcť posilňovať rôzne aspekty jej života. Preto sa ženy, ktoré majú záujem o učenie tantry, často obracajú na kvalifikovaných učiteľov a trénerov, aby im pomohli objaviť a pochopiť túto starodávnu filozofiu a prispôsobili ju svojim osobným potrebám a cieľom.


Radi vás učením tantry, milé ženy, prevedieme.


Tip pre vás:

Prečítajte si aj našu knihu Tantrické zasvätenia životom, aby ste získali poznanie, ako sa tantra prejavuje v bežnom živote. Pridajte sa na naše kurzy a jedinečný Holistický výcvik Sávitryí.



Xenie, majsterka a učiteľka Tantry
Xenie, majsterka a učiteľka Tantry



14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page