top of page

Čo je Tantra v súčastnosti?

Tantra a využitie se*uálnej energie


Tantra v modernej dobe
Tantra v modernej dobe

Tantra je často nesprávne spojená iba so se*ualitou, tantrickými a erotickými masážami, ale v skutočnosti ide o oveľa širšie učenie, ktoré ovplyvňuje všetky aspekty nášho života. Jej liečivá moc je obrovská a môže nám pomôcť na viacerých úrovniach, vrátane vzťahov, práce, zdravia, životného poslania a spirituality.


Tantra je staré učenie s viac ako 5 000 ročnou históriou, ktoré bolo dlho ukrývané v tajnosti. Je to cesta k duchovnému osvieteniu, umeniu, vede a životnému štýlu zároveň. Nie je to náboženstvo ani filozofia, ale skôr súbor metód, meditácií a techník, ktoré nám pomáhajú uvedomiť si našu posvätnosť, žiť naplno a zlepšovať všetky oblasti nášho života.


Tantra využíva našu se*uálnu a životnú energiu na dosiahnutie vyšších stavov vedomia a uvedomenia si nás samých ako božských bytostí - to je tá najvyššia forma slobody. Sexuálna energia je životná energia, ktorá tvorí život na tejto planéte a je v svojej podstate posvätná. Táto energia formuje náš život a môžeme s ňou pracovať aj bez sexuálnych aktivít.


Podstatou tantry je úplné prijatie života a samého seba. Tantra nás učí, ako prijať všetko, čo nám život prináša, a použiť to ako cestu k pochopeniu našej božskej podstaty. Tantra nás učí žiť naplno a v harmónii so sebou a so svetom okolo nás.


Existuje mnoho duchovných ciest, ktoré sa zakladajú na odmietaní určitých aspektov života alebo na dodržiavaní pravidiel, príkazov a zákazov. Tantra je však cesta, ktorá prijíma všetko také, aké to je, bez súdov a posudzovania. Týmto spôsobom náš pohľad na svet a samých seba sa mení na vyššiu úroveň pravdy, vedomia a celistvosti.


Keď sa snažíme potlačiť alebo odmietnuť niečo v sebe, vytvárame vnútorné napätie a rozpoltenosť. Tantra nám pomáha rozpúšťať toto napätie a rozpoltenosť prostredníctvom lásky a prijatia. Učí nás prijímať sa takých, akí sme, a prijímať aj druhých ľudí. Tým dosahujeme rovnováhu a harmóniu a odhaľujeme našu najhlbšiu, čistú a autentickú esenciu duše.


Tantra nám ponúka možnosť zastaviť sa, vnímať svoje vnútro, odhaliť to, čo nás blokuje, a uvoľniť sa do života v súlade s našou dušou.



Náš ebook: Tantrické zasvätenia životom
Náš ebook: Tantrické zasvätenia životom

Veľa ľudí nežije svoj život tak, ako by chceli. Majú prácu, ktorá ich neuspokojuje, zažívajú neuspokojivé vzťahy alebo sa cítia prázdni a nešťastní, aj keď majú všetko materiálne. Tantra môže zmeniť tieto životy. Môže nám pomôcť nájsť si prácu, ktorá nás napĺňa, vytvoriť zdravé vzťahy a nájsť vnútornú rovnováhu a šťastie.


Tantra má liečivú silu, ktorá dokáže pretransformovať bolesť z minulosti na lásku a blaženosť. Keď odstránime bloky a napätie, naša životná energia môže voľne prúdiť, a my sa môžeme oslobodiť do lásky a radosti. Tantra nám pomáha objaviť našu skutočnú podstatu a žiť život, ktorý si hlboko vo vnútri túžime.


Je dôležité si uvedomiť, že tantra nie je niečo, čo sa dá iba naučiť z kníh. Musíme ju zažiť na vlastnej koži a pretransformovať svoje vnútro skrz osobnú skúsenosť. To je jediný spôsob, ako skutočne zmeniť svoj život.


Tantra je prelomovým zážitkom, ktorý môže zmeniť náš pohľad na svet a život. Je to cesta návratu k našej autenticite a prepojeniu so všetkým, čo je. Ak túžite po zmene a hľadáte spôsob, ako objaviť svoju skutočnú podstatu a žiť naplno, tantra môže byť pre vás cestou.


Preto je dôležité nájsť kvalitný tantrický seminár, kde sa môžete naučiť a objaviť pravú podstatu tantry. V živote je dôležité investovať čas a úsilie do seba a svojho duchovného rastu, a tantra môže byť prelomovým zážitkom, ktorý vám pomôže objaviť nové dimenzie vášho bytia.


Takže ak cítite, že je čas na zmenu a hľadáte spôsob, ako žiť naplno a objaviť svoju pravú podstatu, tantra je cestou, ktorú môžete s nami preskúmať.


Prečítajte si aj našu knihu Tantrické zasvätenia životom, aby ste získali poznanie, ako sa tantra prejavuje v bežnom živote.


Majsterka a lektorka Tantry - Xenie
Majsterka a lektorka Tantry - Xenie



14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page