top of page

Buď aj ty Kráľovná svojho života so Sávitryí QUEEN

Queen, Škola tantra masáže Sávitryí pre ženy, to je prepojenie tantry a ajurvédy. Sú to dve najstaršie vedy o živote, ktoré máme k dispozícii, aby sme z nich čerpali inšpiráciu pre náš súčasný život.



Nad rámec znalostí o tantra masáži získate veľa praktických informácií a zážitkov, ktoré vám spríjemnia bežný život, ak ju budete aplikovať. Prajeme si a podporujeme vás, aby ste vedeli prirodzene uchopiť svoju sexuálnu životnú energiu. Prejavovať ju a radovať sa z nej.


Ajurvéda, veda o živote


Ajurvéda vznikla v Indii pred viac než 5000 rokmi a tak je mnohými historikmi a učencami považovaná za najstarší vedecký systém na svete.


Ajurvéda, ktorej pôvodný preklad znie „veda o živote“, sa zameriava na zvyšovanie kvality života, vyrovnávanie osobnej nerovnováhy prostredníctvom správnej výživy, životného štýlu, detoxikácie, masáže, cvičenia, meditácie atď. Ajurvéda sa zameriava na vyrovnávanie toku energie v človeku, následkom čoho sú organizmus a jeho prirodzené životné systémy silné. A tým pádom človek lepšie prosperuje vo všetkých oblastiach života.


Každý človek je jedinečný



Podľa Ajurvédy má každý človek svoju jedinečnú psycho-fyziologickú konštitúciu zvanú prakruti. Táto konštitúcia je určená pomerom troch dóš v dobe počatia, a zostáva rovnaká po celý život. Avšak mnoho faktorov - ako vnútorných tak vonkajších - má tendenciu vnútorný stav dóš narušiť. Medzi ne patria hlavne stravovacie návyky, emočné výkyvy, ročné obdobia, počasie, práca, vek atď. Akonáhle človek porozumie ako ho tieto faktory ovplyvňujú, môže vynaložiť vhodné opatrenia, ktoré buď zminimalizujú ich účinky, alebo odstránia príčinu nerovnováhy, a obnovia jeho prirodzenú konštitúciu.


5 elementov


Celý koncept Ajurvédy je založený na piatich elementoch – priestoru alebo éteru, vzduchu, ohňa, vody a zeme. Všetko v tomto vesmíre, vrátane nášho tela, je zložené z týchto piatich elementov. Éter, vzduch, oheň, voda a zem sú nielen materiálnymi stavebnými kameňmi prírody, ale v ich najjemnejšej podobe sú energetickými formami.


Priestor symbolizuje nedostatok odporu. Tiež označovaný ako "éter", priestor je prázdny, ľahký, jemný, všepresahujúci, všeobklopujúci a všadeprítomný. Je univerzálny, nepohyblivý a beztvarý. Priestor potrebujeme, aby sme mohli žiť, pohybovať sa, rásť a komunikovať. Medzi priestory v tele patria napríklad ústa, nos, tráviaci trakt, dýchacie cesty, brucho alebo hrudník.


Vzduch je princíp pohybu a expanzie. Je to dynamická sila v pohybe. Vzduch je suchý, ľahký, čistý, mobilný a beztvarý. V ľudskom tele sa vzduch prejavuje pohybom svalov, pulzáciou srdca, expanziou a kontrakciou pľúc, pohybom žalúdočnej steny a čriev, ako aj tokom myšlienok. Či už je to pohyb jednej bunky alebo nervový impulz, všetok pohyb v ľudskom tele je riadený elementom vzduchu.


Oheň je horúci, suchý, ostrý, prenikavý, ľahký, aktívny a premenlivý. Je to energia transformácie. V ľudskom tele je zdrojom ohňa metabolizmus, preto sa oheň nachádza hlavne v tráviacom systéme. Nachádza sa však tiež v mozgu, očiach a koži. Oheň reguluje telesnú teplotu, metabolizmus (trávenie, vstrebávanie a asimiláciu), pozornosť, porozumenie a zrak.


Voda je tekutá, ťažká, mäkká, viskózna, studená, hustá a súdržná. Vďaka týmto kvalitám spája jednotlivé molekuly dohromady. Voda existuje v tele telo ako plazma, cytoplazma, sérum, sliny, nosné sekréty, mozgovomiešny mok, moč a pot. Voda je absolútne nevyhnutná pre fungovanie telesných tkanív, orgánov a rôznych telesných systémov. Bez nej by naše bunky nemohli prežiť.


Zem je ťažká, tvrdá, drsná, pevná, hustá, statická a objemná. Je to najpevnejší z piatich elementov. Zem dáva telu pevnosť, štruktúru, silu a výdrž. Všetky pevné telesné štruktúry (kosti, chrupavka, nechty, zuby, vlasy, koža) sú odvodené od elementu zeme.



Praktickou a príjemnou cestou, ako sa zoznámiť s Ájurvédou je masáž. Prečítajte si o kúzelnej masáži Abjanga.


Lektorkami pre tantru sú Xenyie a Marianna. Lektorkou, špecialistkou na ájurvédu je Martina. Nad rámec znalostí o tantra masáži získate veľa praktických informácií a zážitkov, ktoré vám zpríjemnia bežný život, ak je budete aplikovať.


Prajeme si a podporujeme vás, aby ste vedeli prirodzene uchopiť svoju sexuálnu životnú energiu. Prejavovať ju a radovať sa z nej.



"Je krásne pozorovať, ako postupne prekvitám, prebúdza sa vo mne ženstvo. Navraciam sa k sebe samej cez aktivity, ktoré som kvôli rodine, deťom prestala vykonávať. Teraz objavujem opäť samú seba. Zisťujem, ako moje telo funguje, ako mocnie, zvyšuje sa moje sebavedomie. Páčim sa sama sebe v zrkadle. :)" Martina


Pre www.tantrasavitryi.sk napísala Xenyie, 15. 4. 2021


Zistite viac o svojom tele na našej škole Tantry Sávitryí Queen.

71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page