top of page

Posvätné telo tantrický význam

Tantrická filozofia hovorí o posvätnom tele


Skúsenosti z potešenia a extázy sú vo svojej podstate posvätné. Sexuálne liečenie sa dá definovať ako „prebudenie túžby človeka cítiť sa nažive”. Tiež ako prebudenie zmyselného ja a to bez obvyklej hanby alebo skrytých programov.


„Zmyselnosť... ten blažený pocit úplnej prítomnosti v tele, zmysly úplne otvorené a rozšírené, každá molekula vibrujúca životne dôležitou energiou. Pretože sme stelesnené bytosti, zmyselnosť je náš božský dar. Sme stelesnení, aby sme sa mohli cítiť tak, že môžeme využiť naše zmysly na prežitie vrodenej krásy a radosti našej existencie. Vnímanie múdrosti a sily zmyselnosti je jedným z najdôležitejších krokov na ceste k prebudeniu. “



Tantra ako Jóga alebo Zen je cestou k osvieteniu, ktoré má svoje korene v Indii


Nazýva sa „veda extázy“ a zameriava sa na zvyšovanie a predlžovanie osobitného povedomia a vzťahov, ktoré medzi milovníkmi existujú počas milovania. Za najväčší zdroj energie vo vesmíre považuje sexuálnu energiu a kladie veľký dôraz na rituálny styk. Sexuálny orgazmus je vnímaný ako kozmický a božský zážitok.


Tantrická filozofia tiež učí, že všetko sa musí prežívať hravo, avšak s vedomím a zmyslom pre posvätnosť. V každom geste, v každom zmyslovom vnímaní a v každom konaní. Cesta Tantry je duchovná, zahŕňa a oceňuje skúsenosť našej sexuality a zmyselnosti ako vedomej meditácie, ako plynulé spojenie fyzickej, sexuálnej a kozmickej energie.


Tantrická alebo posvätná sexualita znamená zažiť spojenie  s použitím sexuálnej energie ako paliva alebo vozidla. Sexuálna energia je najmocnejšou silou v ľudskom tele a môže viesť k hlbokým duchovným zážitkom sprevádzaným intenzívnou fyzickou rozkošou a blaženosťou.



Tantra vníma celú prírodu ako energiu, ktorá vibruje rôznymi rýchlosťami a prejavuje sa mnohými spôsobmi. Hotou, priestorom, časom, silami, ľuďmi, zvieratami, predmetmi atď. Harmónia a mier sú výsledkom rovnováhy energií. Život prúdi bez obmedzenia. Energie, ktoré tvoria ľudské telo, sú často z rôznych dôvodov nevyvážené. To má za následok zlé zdravie, nespavosť, pomalosť, bolesť, rozptýlenie a mnoho ďalších nežiaducich stavov, vrátane neuspokojivého sexuálneho výkonu.


Cieľom blaženej masáže tela je priviesť telo do rovnovážneho stavu pred zapojením sa do sexuálnej aktivity. Výhody sú mnohé: vrátane hlbokej relaxácie, zvýšenej sexuálnej reakcie a lepšieho zdravia.


Prajem vám veľa radosti v objavovaní vášho sexuálneho naplnenia, Xenyie Suhayila Komers

pre www.tantrasavitryi.sk, 15. 2. 2020



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page