top of page

Kurz tantra masáže s manželom I.

Čo nás priviedlo na kurz tantra masáže?


Výchova a sex


Narodila som sa rok pred nežnou revolúciou. Moji rodičia boli na mňa veľmi prísni. Zrejme sa rozhodli, že ak dovtedy urobili v živote nejaké chyby, teraz ich už nemôžu opakovať. Môj otec bol už rozvedený a mal dcérku z prvého manželstva, mama mala za sebou nevydarené vzťahy. Pri mne už chybovať nechceli.


Jednou z mojich prvých spomienok je, ako som sedela v detskej ohrádkovej postieľke tak, že som mala medzi nohami jednu ohrádku. Húpala som sa na nej a vychutnávala si príjemné pocity. Veď to pozná každý. Mohla som mať dva a pol roka. Prišla mama, uvidela, čo robím a zahriakla ma. Trvalo mi veľa veľa rokov, kým som sa odvážila znovu si "robiť dobre".


Ako šesťročná som musela chodiť na poštu platiť šeky za školskú jedáleň. Mala som z toho strašnú úzkosť, pretože som nerozumela, ako je pošta a jedálen prepojená. Rodičia tiež vyžadovali, aby som mala samé jednotky, chodila na krúžky, bola doma vždy presne načas a v sobotu doobeda pomáhala upratovať. Okrem toho som chodila až do maturity na katolícku školu, kde to boli zase samé príkazy a zákazy.


Mala som dobrých rodičov, ktorí sa snažili, ako vedeli. Ale to, čo odo mňa požadovali bolo pre mňa veľmi ťažké, až nemožné. Bolo toho na mňa priveľa a hlavne som od nich necítila lásku. Určite ma mali radi, ale nevedeli to prejaviť.

Okolo dvadsiatky som po prvý raz vycestovala do zahraničia a postupne som našla svoju slobodu. Vymanila som sa z úzkeho sveta. Začala som objavovať rôzne iné duchovné tradície a kultúry. Študovala som sociálnu antropológiu, lebo som chcela porozumieť svetu okolo. Postupne som sa cez vzťahy, rozchody a cestovanie učila o sebe a o svete. Nakoniec som sa v 28 rokoch vydala za muža, ktorý bol zároveň mojim prvým chlapcom. Po mnohých rokoch sa naše cesty opäť spojili.


Manželstvo v milovaní


S mojim mužom sme sa mali od začiatku veľmi radi a dobre sme si rozumeli. Rozdiel v našom veku je iba 4 dni a možno aj preto sme trochu ako dvojičky. Avšak nedostatok lásky, ktorý sme obaja pociťovali v detstve sa čoskoro začal prejavovať. Na to, aby sme si vytvorili emocionálne bohatý domov, a milovanie plné všetkého, po čom sme túžili, sme sa potrebovali vrátiť do detstva a presvetliť všetky svoje zranenia. Všetko sa ešte viac ukázalo, keď sa nám narodilo dieťa.


Ako to už býva, naše emocionálne zranenia sa odzrkadľovali v našom sexuálnom živote. Nedá sa povedať, že by nám milostný život vyslovene neklapal. Ale akosi často sme sa pred sexom hádali a aj počas sexu sme boli obaja vo svojom svete. Ja som nedokázala presne formulovať, čo sa mi páčilo a čo som potrebovala. A môj muž sa zase cítil odmietnutý, pokiaľ som na jeho návrhy nereagovala zakaždým pozitívne. Slovom, obaja sme v našom sexuálnom živote zažívali presne to, čo sa nám dialo v detstve.


Našťastie nás vždy spolu držalo emocionálne porozumenie a hlboké prežívanie citov. A keď bolo najhoršie a emócie vybublali, podarilo sa aj dobré milovanie. Ale zároveň sme obaja vedeli, že sa to dá aj inak a že chceme na svojom vzťahu, duševnom aj telesnom pracovať. Obaja sme chodievali na rôzne sebarozvojové semináre a v istom momente muž domov doniesol knihu o tantre. Vedela som, že je to naša cesta a že sa potrebujem o tej oblasti dozvedieť čo najviac. Na dovolenke na Bali sme zvykli chodievať takmer každý deň na celotelovú masáž a vďaka tomu som pochopila, aké je uvoľnenie tela cez masáž dôležité. Keď som sa potom dozvedela, že v Bratislave je aj kurz tantra masáže, neváhala som.


V ďalšom článku píšem, ako nás kurz tantra masáže obohatil.



Aj Vás láka kurz? O škole tantra masáže tu.


Aj vy prežívate vnútorné bloky? Objavte intímne terapie v Savitryi

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page