top of page

Prečo naše telo zlyháva?

V dnešnom svete a zhone častokrát fungujeme ako stroje, iba zo zotrvačnosti a zo zvyku. Práca, povinnosti, rodina dookola. Telo po fyzickej aj duševnej stránke opotrebovávame, no nijak ho neopečovávame. A čo psychohygiena a relax? Už len táto "hriešna" myšlienka v nás vyvoláva pocity sebeckosti, ktorú si "nemôžeme" dovoliť.


Dôsledkom konzumného spôsobu života prichádza únava, nespavosť, neschopnosť sa sústrediť, narušené medziľudské vzťahy, nespokojnosť so životom, zdravotné problémy ako búšenie srdca, zvýšený/znížený krvný tlak až kolaps.



Vôbec nie je náhoda, že dnes ku kolapsom dochádza u čoraz mladších ľudí. Práve kvôli vypätiu, ktoré tvrdohlavo ignorujeme.


Možno si ani neuvedomujeme, že naše telo je jediné miesto, v ktorom môžeme celý život bývať. Je však potrebné starať sa o neho nielen zvonka (fyzické telo), ale aj zvnútra (duchovné telo), inak vypovie.

Začnime metódou, ktorá zharmonizuje fyzické a zároveň duchovné telo

Naše dlhodobé zvyky a tendencie sú uložené v našich čakrách. Ak nám dlhodobo naša životná energia v tele riadne neprúdi, vznikajú rôzne stuhnuté miesta (spazmy). Väčšinou si to vysvetľujeme iba ako dôsledok fyzickej námahy a preťaženia. No veľakrát je za tým najmä stres a emócie, ktoré sa ukladajú v našich čakrách.

Napr. máme stuhnuté a boľavé ramená, lebo si na nich "nesieme veľa povinností". Cítime sa unavení, ťažkí, bez energie a nič nás nebaví. Naopak, keď nám naša životná energia prúdi dobre, cítime sa vitálni, zdraví, rozžiarení a aj krásni. Všetko nám ide ľahko a hravo.



Čo sú to čakry?

Začnime liečením a čistením našich čakier. A prečo práve čakrami? Čakry sú energetické centrá, ktoré spájajú naše fyzické (materiálne) telo s tým energetickým (nemateriálnym).

Existuje 7 hlavných čakier, sú umiestnené na našich dôležitých žľazách s vnútorným vylučovaním. Každá čakra zodpovedá na hmotnej úrovni určitým častiam tela, vnútorným orgánom a endokrinným žľazám. Týmto spôsobom sa myšlienky a pocity prenášajú na naše telo a na to, ako sa cítime.

Máme na tele teda 7 hlavných uzlov, a pretože sa pohybujú otáčaním okolo svojej osi, ako koliesko, dostali aj jednoduchý výstižný názov ČAKRA, z prastarého jazyka SANSKRIT. Výraz ČA znamená rotujúce a KRA znamená koleso.

Každá čakra má svoj vlastný názov, prenesený tiež zo sanskritu: múladhára, svádhišthána, manipúra, anáhata, višuddha, ádžňá a sahasrára.

Ako harmonizovať čakry

a) zmenou životných postojov

  • Spomaľte, začnite sa viac vnímať, pokúste sa vyhýbať unáhleným reakciám. Dajte si na všetko viac času, aby ste sa vyhli stresu a zbytočnej panike, chaosu. Pokúste sa stíšiť, trávte viac času v prírode.

  • Táto zmena životných postojov je dlhodobý proces. Začnite malými krokmi a postupne sa vaše čakry budú harmonizovať.

b) vďaka profesionálnej masáži - Harmonizácia čakier

  • Cítiť sa ľahší, mať vyprázdnenú myseľ a väčšiu radosť zo života môžete hneď po správne urobenej masáži, ktorá vám zharmonizuje energetické centrá (čakry). Navyše je spojená s aromaterapiou a úžasnými účinkami kvalitných olejov Young Living, ktoré dokonale uvoľnia aj vaše zmysly. Ako čerešničku na torte zažijete účinky tibetskej misy a zvonkohry Koshi.

  • Je to prvý krok, ktorý môžete pre seba urobiť hneď, a tým naštartovať harmonizáciu vášho energetického a fyzického tela.

Šetrite sa, začnite vedome pracovať na harmonizácii čakier, na zmene vášho životného štýlu. A ak sa rozhodnete harmonizovať čakry masážou, sme tu pre vás.

Zaujali vás čakry a chcete sa dozvedieť, ktorá má čo na svedomí? Pripravila som pre vás článok - Čo majú na svedomí čakry?



47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page